Župnija Besnica

Veroučne skupine v letu 2014/2015

 

Prvi in drugi razred
Tudi verouk zna biti zelo zabaven in zanimiv. Tega se prav dobro zavedajo tudi veroučenci prvega in drugega razreda. Vsaka naša ura nam kar prehitro mine. Kot katehistinja se trudim, da bi otrokom življenje in delo Jezusa, Marije, apostolov,..  znala prikazati tako, da je njim razumljivo in nikakor dolgočasno.
Ker pa so to le otroci, mi je pomembno, da se tudi malo pozabavamo. Včasih se kar naenkrat vsi znajdejo okoli mene in uganjajo prisrčne lumparije. Priznam, da so pri tem zelo izvirni.
Vseeno pa so predvsem pridni. Redno delajo naloge, hodijo k sveti maši in pri njih tudi radi sodelujejo. Za vsako opravljeno, dogovorjeno, delo, nalogo, obisk maše, so tudi nekako nagrajeni. Običajno pri vsaki uri verouka, dobijo kar nekaj različnih štempiljk. Velikokrat pa se posladkamo tudi s kakšno sladkarijo, predvsem, ko kdo praznuje rojstni dan. Zelo pa smo veseli tudi obiska našega župnika Andreja.

1. razred2. razred

Tretji razred
V tretjem razredu se pripravljamo na prejem zakramenta svetega obhajila. V veroučno skupino z veseljem prihaja 19 razigranih otrok: 10 fantov in 9 deklet. Skupaj raziskujemo Jezusovo življenje, veliko pojemo in se tudi zabavamo. Najpomembnejše pa je, da gradimo osebni odnos z Jezusom preko molitve.

 

Četrti razred
Skoraj vsako sredo ob 15. uri se v učilnici za verouk zberejo veroučenci 4. razreda. Učilnica ima komaj zadosti stolov, saj je vseh otrok 19. Skupaj iščemo pot v srečno življenje, ki nam jo kažejo egiptovski Jožef, Mojzes, prerok Jona in naš Oče po 10 božjih zapovedih.


Peti razred
12 veroučencev 5. razreda pride v župnišče ob sredah ob 13. 30. Letošnje veroučno leto odkrivamo Boga po različnih znamenjih, predvsem po zakramentih in cerkvenem letu. Obeta se nam veliko zanimivega in kar obsežne domače naloge .


Šesti razred
Ob 14. 15 je učilnica župnišča odprta za veroučence 6. razreda. Poglabljamo naše poznavanje Svetega pisma stare zaveze: od Abrahama, Izaka in Jakoba do Mojzesa, Savla, Davida, Salomona. Pokukali bomo tudi v novo zavezo. Pri vseh svetopisemskih likih poskušamo vleči vzporednice z našim življenjem ter ugotavljamo v čem so nam zgled. Vseh veroučencev je 7 (na sliki manjka Anja).


Sedmi razred
V obdobju odraščanje je zelo pomembno, da iščemo skupni jezik in se učimo poslušanja drug drugega. Spoznavamo pomembne teme našega življenja in iščemo skupne vrednote. Skušamo pa tudi vstopati v svet domače župnije z aktivnim sodelovanjem. 11 deklet in 10 fantov se v župnišču zbira vsak četrtek popoldne. Radi pa se preprosto tudi družimo med seboj.Osmi razred
Letošnje leto zaznamuje neposredna priprava na zakrament svete birme. Skupaj utrjujemo osnovne krščanske vrednote in drže, ter skupaj z animatorji vstopamo v svet odraslega krščanskega življenja. Poleg verouka se enkrat mesečno zbiramo še v birmanske skupine, ter sodelujemo v bogoslužnem letu župnije. Pomembno pa je, da vsak pripravnik na birmo sodeluje tudi v eni izmed mnogih dejavnosti, ki se odvijajo v naši župniji. 8 razred sestavlja 12 deklet in 9 fantov.Deveti razred
Ne zadnji, ampak začetni razred našega krščanskega življenja za 11 fantov in 8 deklet. Podobno kot veroučenci 8. razreda se tudi mi pripravljamo na prejem zakramenta Svetega Duha. Zelo prijetna skupina, vedno pripravljena sodelovati. Odrasli pa jim bodimo zgled krščanskega življenja!