Župnija BesnicaORATORIJ 2019


Galerija 1. DAN

Galerija 2. DAN

Galerija 3. DAN

Galerija 4. DAN

Galerija 5. DAN

Galerija Skupinske slike
Prijavnico za udelžbo na poletnem oratoriju 2019 najdete na tej povezavi

 Program Oratorija 2019 pa si lahko ogledate tukaj.


V župniji Besnica so animatorji prvič pripravili poletni oratorij leta 2008. Od takrat se je lepo prijel in razvil in tako bo tudi letos. Oratorij je dejavnost katoliške Cerkve in pomeni prijetno preživljanje prostega časa ter privlačno vzgojo za dobre krščanske in občečloveške vrednote.

V dopoldanskem času udeleženci najprej prisluhnejo zgodbi, ki kot rdeča nit teče od prvega do zadnjega dne. Zgodbi sledi kateheza, kjer na prijeten način pridejo do izraza krščanske vrednote.

Večji del dopoldneva je namenjen raznim delavnicam. Popoldnevi so namenjeni t.i. velikim igram, kjer ena igra traja več kot uro. Dan na oratoriju se vedno zaključi s spustom zastave. Težko je napisati, kaj oratorij je, a kdor se ga je udeležil, komaj čaka, da se naslednje leto spet prične.

Oratorij vodimo animatorji pod okriljem župnije Besnica, našega župnika Igorja Jereba in voditeljice Alenke Katrašnik. Vsako leto poleti, prvi teden v avgustu, lahko vidite (in slišite) veliko razposajenih mladih in otrok, ki se podimo, igramo, pojemo, molimo in še marsikaj drugega. Letos se nam lahko pridružite od 30. julija do 3. avgusta 2019. Veseli smo tako otrok, ki si želijo en teden počitnic preživeti z nami, kot tudi vseh, ki bi bili radi animatorji.

Če imate facebook , lahko všečkate našo spletno stran, kjer vas redno obveščamo o naših dejavnostih, prihajajočih dogodkih in pomembnih informacijah. Seveda pa facebook ni edina vez do informacij, kaj delamo. Prijavnica bo dostopna tudi tu na spletni strani v mesecu maju.
Seveda pa nam lahko pišete tudi na e-mail besnica.oratorij@gmail.com .

Vaši animatorji