Župnija Besnica

Dragi prijatelji in vsi ljudje dobre volje! 

Pred nami je obdobje misijona v naši župniji. Misijon poteka v vsaki župniji približno na deset let. Tako bo tudi letos od 15. do 25. oktobra misijon potekal na območju župnije Besnica in vse kranjske dekanije. To je čas, ko zopet najdemo čas za sebe, za sočloveka in tudi za Boga. V prilogi vam pošiljamo programski list misijona in vas vabimo, da se udeležite čim več dogodkov. Na voljo bodo dogodki za otroke, mladino, zakonce, vdovce in razporočene, samske, starejše; torej za vsakega nekaj. Ponuja se vam priložnost, da zopet najdete tisto, po čemer ste že dolgo hrepeneli. Povabite tudi svoje prijatelje in sosede!

Poleg vam pošiljamo tudi obrazec za družinsko kartoteko. V župnijski kartoteki želimo posodobiti podatke vaših družin, zato vas lepo prosimo za sodelovanje. Podatki bodo vam in vašim potomcem prišli prav ob iskanju vaših korenin (družinskega drevesa), ter pri izdajanju različnih potrdil. V Cerkvi na slovenskem prehajamo na računalniški prenos podatkov, zato nam bo vaša pomoč pomagala tudi pri vzpostavljanju baze elektronskih podatkov. Tako bo vsem vernikom olajšano pridobivanje različnih dokumentov. Podatki so tajni in so namenjeni izključno rabi župnije Besnica. Izpolnjene formularje lahko pošljete po pošti ali jih oddate v nabiralnike v cerkvi v Spodnji Besnici ali v župnišču, lahko jih prinesete osebno ali jih pošljete po elektronski pošti. Hvala za vašo pomoč pri urejanju družinske kartoteke župnije Besnica!

Vsi ljudje, ne glede na prepričanje ste vedno dobrodošli v župnišču in pri raznih dogodkih, ki se odvijajo v okviru besniške župnije. Vrata za prejem različnih zakramentov so vam vedno odprta, ali pa samo za prijateljski klepet. Tudi vsi otroci (tudi nekrščeni) ste vabljeni, da se nam pridružite pri različnih dejavnostih (oratorij, delavnice, prireditve, verouk…). Bodimo odprti drug za drugega in našli bomo pravo veselje medsebojnih odnosov.

Vsem želim, da bi v dneh misijona našli veselje do življenja in skupnega bivanja v tej naši lepi besniški dolini in okolici. Naredimo naše okolje zopet prijazno vsem ljudem in medsebojnim odnosom. Lepo vas pozdravljam,

vaš župnik Andrej Jemec
Besnica, 1. oktober 2015


Dopis smo raznesli vsem gospodinjstvom na območju župnije Besnica. Sprejmite ga dobrohotno in dobronamerno. Nikomur nič ne vsiljujemo! Če komu ne ustreza, ga lahko preprosto zavrže ali pa sprejme zgolj kot informacijo, kaj se dogaja v naši župniji. Hvala za razumevanje! Hvala tudi za vso vašo dobro voljo in odprtost za gradnjo medsebojnih odnosov.

Obrazec družinske kartoteke najdete na spodnji povezavi:

Povezava 1,